Boks za otroke

Program razvoja splošne motorike otrok
s poudarkom na boksu.

Boks je trening udarcev, ki na varen način povečuje otrokovo moč in hkrati vključi celo telo, saj z intenzivnostjo gibanja izboljšuje koordinacijo, s postopnim učenjem udarcev pa viša telesno vzdržljivost, hitrost in samoobvladovanje telesa.

 

Z otrokom prilagojeno vadbo ponujamo zanimiv način preživljanja prostega časa, kjer bodo otroci osvajali nove gibalne vzorce, sklepali prijateljstva, se spoznali z delovno disciplino in se veselili treningov.

Otroci od 3 do 6 let

 

Program, ki ga izvajamo, je vadba boksa za otroke starih med 3 in 6 let. Vadba se osredotoča na razvoj motoričnih sposobnosti, kot so koordinacija, ravnotežje, hitrost in moč.

Na začetku vsake vadbe izvajamo vaje za ogrevanje, ki povečajo srčni utrip in pripravijo telo na vadbo. Nato se osredotočamo na vaje, ki izboljšajo motorične sposobnosti otrok.

Te vključujejo skoke, tek in izvajanje preprostih udarcev. Vse vaje so prilagojene starostni skupini otrok in se izvajajo pod nadzorom strokovno usposobljenega trenerja.

Vadba je primerna tudi za najmlčajše, saj jim pomaga razvijati samozavest in sposobnost reševanja težav. Poleg tega spodbuja zdrav življenjski slog, saj otroci pridobivajo zavedanje o pomembnosti redne vadbe in zdrave prehrane.

Naš program je zasnovan tako, da otroci uživajo v vadbi, hkrati pa se učijo novih veščin in razvijajo svoje motorične sposobnosti. Skupaj s trenerjem ustvarjamo pozitivno in spodbudno okolje, ki spodbuja otroke k izboljšanju svojih sposobnosti.

Mladostniki od 7 do 12 let

 

Skupino mladincev sestavljajo mladi, stari od 7 do 12 let.

Mladim nudimo aktivnost, ki skozi boksarske prvine spodbuja gibanje in oblikovanje telesa ter grajenje motoričnih sposobnosti.

Boks je hkrati zelo učinkovit način soočanja s stresom, ki je v mladostniški dobi pogosto prisoten in mladim implicitno predaja tudi vztrajnost, disciplino, samozavest v lastnem telesu in spoštovanje do samega sebe.

Dve starostni skupini

Cicibani: 3–6 let

Termin: ponedeljek
18:30–19:30 h

Cena
45 €

Mladinci: 7–12 let

Termin:
ponedeljek

18:30–19:30 h

Cena
45 €

*Prijavo v skupino lahko opravite kadarkoli med letom.